http://www.mapuche.nl/

| Festival audiovisual Indígena |

29 oktober 2008
Mapuche communicatie bijeenkomst.
Santiago de Chile
Foto's: Laura paillan (lulul mawidha) en Rafael Railaf (FOLIL)


Op 29 oktober 2008 heeft FOLIL deelgenomen aan de "Mapuche communicators bijeenkomst" in Santiago de Chile. Deze bijeenkomst was onderdeel van "het inheemse film festival" waar verschillende inheemse volken de mogelijkheid kregen om hun filmmateriaal te vertonen. Het festival was georganiseerd door Jeannette Paillan, een Mapuche film/documentaire-maakster die met haar werk verschillende prijzen heeft gewonnen. Bekende werken van haar zijn "El velo de Berta" en "Wallmapu".

http://www.youtube.com/user/mawidha

Het doel van de communicators bijeenkomst was de bespreking van de verschillende communicatiemiddelen die door Mapuches worden gebruikt om de problematiek aan de kaak te stellen, zoals kranten, video, radio en internet.

De deelnemers aan de bijeenkomst kwamen onder andere uit Chili, Argentinië, Nederland en Frankrijk. De deelnemers uit Chili komen uit verschillende gebieden en een aantal van hen zijn door Lonkos naar de bijeenkomst gestuurd. Opvallend was de aanwezigheid van Vladimir Painemal, één van de oprichters van de Mapuche krant "Azkintuwe". De comunicators van Azkintuwe zijn allen professionele journalisten. Ook zeer interessant waren de communicators uit Argentinië en Temuko de Chile. Zij lieten zien dat jongeren, ondanks dat zij slechts beschikken over primitieve video-opnameapparatuur, toch zeer goed materiaal leveren.

Jeannette
comunica
comunica 2
comunica 3
comunica 5
comunica 6
comunica 7
comunica 8
comunica 9
comunica 10