https://www.mapuche.nl/
| English | Español |
Over
Mapuche Stichting - FOLIL


Mapuche Stichting FOLIL (Folil betekent wortels, roots) is op 17 maart 2000 opgericht door in Nederland woonachtige Mapuches. De oprichters zijn voornamelijk ballingen die in het tijdperk Pinochet (1973-1989) Chili hebben moeten verlaten. De organisatie bestaat in zijn geheel uit vrijwilligers.

Folil geeft informatie over de cultuur en de mensenrechtensituatie van de Mapuches. Er worden bijeenkomsten en exposities georganiseerd en lezingen gehouden. Ook maakt en ondersteunt Folil documentaires over de Mapuches. Jaarlijks wordt een Wetripantu georganiseerd, een Mapuche nieuwjaarsviering waarbij de overgang van de wintertijd naar de zomertijd wordt gevierd.

Tevens geeft Folil morele, materiële, financiële en technische steun aan o.a. Mapuche-radiostations, Filmmakers, artisten, websites, familieleden van Mapuche-gevangenen en grassroots-organisaties in Chili en Argentinië.

FOLIL werkt nauw samen met verschillende Mapuche leden en andere organisaties in Europa, Chili en Argentinië.

Hoe kunt u ons steunen?

Wij zoeken vrijwilligers die samen met ons aan de verschillende activiteiten willen werken zoals; Vertaling, Onderzoeken, Film, Communicatie, Kunst, Lezingen en Muziek.